Tilberedningssvind

Tilberedningssvind er et procenttal, der angiver hvor meget vand der fordamper ved tilberedning, f.eks. ved kogning af en gryderet.

Du kan også bruge et negativt tal, for at justere for vand optaget ved tilberedning, f.eks. ris og pasta, der optager vand ved kogning.

Tilberedningssvind gør, at du kan angive den konsumerede gram-mængde i tilberedt stand, og stadig se det korrekte næringsindhold i kostplanerne.

Sådan gør du:

• Åbn den opskrift, som du skal angive tilberedningssvind på.
  • Klik på fanen "Ingredienser".
  • Klik på den sektion, som skal have angivet tilberedningssvind:

• Klik på fanen "Sektion" og angiv tilberedningssvind i feltet.

Bemærk: Denne funktion gælder kun svind, der skyldes fordampning eller optag af vand. Den bibeholder forholdet mellem næringsværdierne. Den kan derfor ikke bruges til at justere for afdryppet fedt fra stegning af bacon, tab af vitaminer ved kogning etc.