Hvordan skalerer jeg en opskrift op/ned?

Der er to metoder til at skalere en opskrift op eller ned. Det kommer lidt an på hvad du gerne vil opnå.

Metode 1

Hvis du gerne vil se en hurtig, midlertidig beregning af ingredienserne til f.eks. en dobbeltportion, så gør således:

  • Gå ind på opskriften.
  • I vælgeren lige under overskriften vælger du den antal personer/stk/skiver, som du vil se opskriften for:

  • Ingredienslisten vil nu justere sig til det antal du har valgt.
  • Bemærk, at ændringen ikke er permanent og vil blive nulstillet til opskriftens udgangspunkt når den genindlæses.

Metode 2

Hvis du gerne vil ændre opskriftens størrelse/antal personer permanent, så gør således:

  • Gå ind i opskriften.
  • Vælg fanebladet "Ingredienser".
  • I vælgeren øverst vælger du det personer/stk/skiver, som du vil ændre opskriften til:

  • Gennemgå hver ingrediens-linje og justér mængden, så den passer med opskriftens nye antal. Ændringerne gemmes permanent.