Hvordan skalerer jeg en opskrift op/ned?
Der er to metoder til at skalere en opskrift op eller ned. Det kommer lidt an på hvad du gerne vil opnå.
Metode 1
Hvis du gerne vil se en hurtig, midlertidig beregning af ingredienserne til f.eks. en dobbeltportion, så gør således:
- Gå ind på opskriften.
-
I vælgeren lige under overskriften vælger du den antal personer/stk/skiver,
som du vil se opskriften for:
- Ingredienslisten vil nu justere sig til det antal du har valgt.
- Bemærk, at ændringen ikke er permanent og vil blive nulstillet til opskriftens udgangspunkt når den genindlæses.
Metode 2
Hvis du gerne vil ændre opskriftens størrelse/antal personer permanent, så gør således:
- Gå ind i opskriften.
- Vælg fanebladet "Ingredienser".
-
I vælgeren øverst vælger du det personer/stk/skiver, som du vil ændre
opskriften til:
-
Gennemgå hver ingrediens-linje og justér mængden, så den passer med opskriftens nye antal. Ændringerne gemmes permanent.