Indhold pr. 100 g eller pr. 100 ml

For fødevaredatabasen Forbrugerfødevarer gælder følgende:

I visse tilfælde er næringsdeklarationer opgivet pr. 100 ml i stedet for pr. 100 g.

Da vores database bruger gram laver vi en individuel vurdering af hver madvare, hvis deklarationen kun er opgivet pr. 100 ml. For at gøre databasen så brugervenlig som mulig, så opretter vi madvaren, og fører pr. 100 ml. over som pr. 100 gram, i følgende tilfælde:

  • Hvis vi vurderer at madvaren vejer meget tæt på 100 g pr 100 ml, f.eks. drikkevarer, mælk og lignende.
  • Hvis vi vurderer at madvaren vejer forholdsvis tæt på 100 g pr 100 ml, f.eks. smoothies og madvaren kommer i en størrelse/mængde som typisk konsumeres helt, f.eks. en lille flaske smoothie. Så vil næringsindholdet passe, hvis du bruger flaske-mængden, selvom gram mængden kan afvige en smule fra, hvis du vejede selve indholdet af flasken.

Ved kosttilskud i pille/tablet/kapsel-form (f.eks. vitaminpiller), angiver vi pr. stk. som værende 1 gram, selvom 1 stk ikke vejer nøjagtigt 1 gram. Dette skyldes at der sjældent angives massefylde på deklarationerne, og vi i så fald ikke kunne oprette dem i databasen. Du skal blot vælge det antal piller/kapsler du har indtaget og så vil næringsværdien passe.

Opdager du en madvare, hvor du mener at der er sket en fejl, og ovenstående ikke er gældende, så kontakt os gerne, og så undersøger vi sagen.

Har du stadig brug for hjælp? Kontakt os Kontakt os