Find fødevarer

Klik på Find fødevarer i menuen til venstre.

Her har du mulighed for at søge efter standardfødevarer* ud fra navn og næringsværdi.

I eksemplet herunder finder vi først alle fødevarer med ordet "abrikos" i navnet og derefter alle fødevarer, der indeholder mindst 5 mg jern, højst 50 gram kulhydrat og mindst 8 gram protein pr. 100 g.

Hvorfor kan jeg kun søge i standardfødevarer?

Funktionen er tiltænkt søgning efter fødevarer og fødevaregrupper efter specifikke kriterier, f.eks. jernindhold. For ikke at oversvømme søgeresultatet med f.eks. tyve forskellige ketchupprodukter, holdes produkt- og producentspecifkke fødevarer ude af søgningen.

*) En standardfødevare er en fødevare fra en database med standardværdier. Den repræsenterer en gennemsnitlig fødevare; det kan f.eks. være "Appelsin" eller "Hvidkål". Der er angivet mange næringsværdier og de er typisk fastsat via laboratorieforsøg.